השפעת התזונה ואורח החיים על הקשב והריכוז

המומחיות שלנו השקט הנפשי שלכם
הירשמו עוד היום וניפגש


רבות דובר על הקשר בין אכילת מתוקים לבין התגברות התופעות השונות הקשורות לקשב וריכוז, אך מהו מקורן? האם אכילת ממתקים ופחמימות באמת משפיעה על רמת הקשב והריכוז שלנו, האם יש סגנון חיים שיכול לשפר את התופעות השונות הנגזרות מבעיות הקשב והריכוז? במאמר זה נדבר על השפעת התזונה על רמות האנרגיה במוח והכנו לכם מידע מקיף על השפעת התזונה ואורח החיים על הקשב והריכוז וגם יש לנו כמה טיפים מועילים עבורכם.

 

תפקיד התזונה בפעילות המוחית

המוח שלנו הוא איבר מופלא ורגיש, הקשר הישיר בין תזונה לבין הפעילות המוחית הוכח כבר לפני שנים רבות, ידוע כי מזונות מסוימים משפיעים באופן ישיר על הפעילות המוחית ואף על תהליכים נפשיים שונים. המוח שלנו מושפע מכמות המזון ואיכות המזון שאנחנו צורכים.

הסוכר הוא מקור האנרגיה שהמוח שלנו הכי אוהב, אבל אנחנו לא מדברים כאן על סוכר שאנחנו קונים בשקית, אלא על גלוקוז שנוצר בתהליך חילוף החומרים של הגוף מתוך הפחמימות והסוכר שאנחנו צורכים. ההשפעה היא קצרת טווח, צריכה גבוהה של סוכר ברוב המקרים תזיק במקום להועיל.

למאכלים שונים לאורך היום יש השפעה ישירה על תפקוד המוח, למשל, ארוחה מזינה ומלאה בסיבים תזונתיים ופירות יכולה להועיל רבות לריכוז ולתהליכי החשיבה, לעומת ארוחה עתירת קלוריות. אומגה 3 חיונית לתפקוד המוח, אפשר לקבל אותה דרך דגים, לכן מומלץ לאכול לפחות שתי מנות דגים בשבוע.

נוגדי חמצון שונים וויטמין E גם כן חיוניים עבור תפקודו התקין של המוח, אפשר לצרוך אותם בשוקולד מריר, באגוזים, זרעים ובפרי האבוקדו.

 

השפעת התזונה על התרגול המנטלי

במערכת העיכול שלנו ישנם מיקרואורגניזם ובקטריות המשפיעים על הבריאות של גופנו. הבקטריות הטובות במערכת העיכול מהוות שחקן עיקרי בתהליכי עיכול המזון ובכך יש להן קשר ישיר לפעילות המוח והתפקוד הקוגניטיבי. הן עוזרות לפירוק ועיכול המזון, לספיגת החומרים התזונתיים והפקת הוויטמינים מתוך המזון, הן גם משפיעות על ייצוב רמות הסוכר בדם ועל הפקת החומרים המגנים על מערכת העיכול מפני חיידקים רעילים.

חמצון הוא תהליך ביולוגי שגורם נזק בתאים ובהם תאי המוח, חמצון רב מדי יכול להוביל לדלקות שונות ולבעיות קשב וריכוז. נוגדי חמצון כמו ויטמין C וויטמין E משמשים להגנה על תאי הגוף מפני נזקים שונים הנגרמים מתהליכי החמצון ועל צריכתם חיונית לתפקוד המנטלי. מסיבה זו ישנו קשר ישיר בין תזונה כחלק ממהלך טיפול בהפרעות קשב וריכוז בילדים ובמבוגרים כאחד.

 

סוכרים ופחמימות פשוטות – השפעתם על רמות האנרגיה במוח והקשר שלהם ליכולת הריכוז

הסוכרים והפחמימות הם מקורות אנרגיה לגוף, כאשר אנו צורכים אותם הם הופכים בגוף לגלוקוז שנכנס למערכת הדם, לתאים וכמובן למוח. המוח שלנו צורך פחמימות פשוטות באופן מתמיד, כאשר רמת הסוכר בדם נמוכה למשל לאחר ארוחה לא מאוזנת או אחרי פעילות גופנית מאתגרת, יכולות הריכוז והמוטיבציה שלנו עשויות להיפגע.

עם זאת, לא כל פחמימה או סוכר יועילו לגוף, כך גם בכל הנוגע לצריכה מוגברת של סוכרים. כאשר רמת הסוכר בדם תקינה, המוח יכול לעבוד ביעילות ולתמוך ביכולת הריכוז והמוטיבציה, לכן פחמימות פשוטות, כמו דגני כוסמין, פירות טריים וירקות, מהווים את המקור הטוב ביותר לסוכרים וגם אז – יש צורך להתאים את המינון המדויק לגוף.

עוד לא השארתם פרטים? התכתבו איתנו

השאירו פרטים כבר עכשיו ונחזור אליכם הכי מהר שנוכל!

צרו איתנו קשר

השאירו פרטים כבר עכשיו ונחזור אליכם הכי מהר שנוכל!

תינוק יושב בכיסא האוכל שלו ומחזיק כפית ביד כאשר אמא שלו לצידו
הדרכת הורים הפרעת אכילה – כיצד מתמודדים עם הפרעות אכילה אצל ילדים

כהורים, האחריות שלנו היא להבטיח את שלומם של ילדינו. תחום אחד בו אנו נתקלים לעתים קרובות באתגרים הוא ביחסים שלהם עם אוכל. להפרעות אכילה אצל ילדים עשויות להיות השלכות פיזיות ופסיכולוגיות חמורות, מה שהופך את זה חיוני להורים להצטייד בידע ובכישורים הדרושים כדי לטפל בבעיות אלו ביעילות.

למאמר המלא >>
הדרכת הורים
הדרכת הורים בגישה המערכתית – מה חשוב לדעת?

הורות יכולה להיות גם מתגמלת וגם מאתגרת. כהורים, אנו שואפים לגדל ילדים מאושרים ומותאמים היטב, אך לעיתים אנו זקוקים להדרכה ותמיכה כדי לנווט במורכבות של הדינמיקה המשפחתית. כאן נכנס לתמונה הדרכת הורים בגישה המערכתית. על ידי נקיטת גישה מערכתית, ההורים יכולים לפתח הבנה עמוקה יותר של הדינמיקה של משפחתם וללמוד אסטרטגיות יעילות לבניית קשרים חזקים עם ילדיהם.

למאמר המלא >>
2 הורים הולכים כאשר הבת שלהם באמצע
הדרכת הורים לילדים על הרצף – המדריך המלא

הדרכת הורים לילדים על הרצף האוטיסטי הוא היבט מכריע בהתפתחותם. כהורים, זה יכול להיות מכריע לנווט באתגרים הנלווים לגידול ילד על הספקטרום האוטיסטי. עם זאת, עם הכלים והמשאבים הנכונים, ההורים יכולים להעצים את עצמם לספק את התמיכה הטובה ביותר לילדם. במאמר זה, נחקור כמה אסטרטגיות וטכניקות יעילות שיכולות לעזור להורים לטפח את ילדיהם על הספקטרום האוטיסטי.

למאמר המלא >>
ילדה בת נוער יושבת ומסתכלת בספר לימוד
הדרכת הורים לבני נוער – מהם העקרונות החשובים בתהליך?

הורות לנער יכולה להיות חוויה מאתגרת ומתגמלת. הבנת המאפיינים הייחודיים של המוח בגיל ההתבגרות חיונית להדרכת הורים יעילה. גיל ההתבגרות הוא תקופה של התפתחות פיזית, רגשית וקוגניטיבית משמעותית. בני נוער חווים לעיתים קרובות שינויים במצב הרוח, מחפשים עצמאות ומפגינים התנהגות מסוכנת. על ידי זיהוי השינויים הללו, ההורים יכולים לתמוך טוב יותר בבני הנוער שלהם בשלב המעבר הזה.

למאמר המלא >>

רוצים מידע נוסף או הצעת מחיר משתלמת?

הכניסו את הפרטים שלכם בטופס המצורף ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!